علایم فقر آهن در کودکان | دکتر نغمه وثوقی
Card image cap

علایم فقر آهن در کودکان

علایم فقر آهن در کودکان

آگاهی از علایم فقر آهن در کودکان، برای خانواده هایی که فرزند در حال رشد دارند، بسیار مهم است. فقر آهن جزء بیمارهای رایج کودکان بوده که به دلایلی مانند کم بودن ذخیره آهن و به دنبال آن پایین آمدن گلبول های قرمز خون پیش می آید. گلبول های قرمز برای اینکه قادر به خلق پروتئینی به اسم هموگلوبین باشند، به آهن نیازمند هستند. وظیفه اصلی این پروتئین، اکسیژن رسانی از ریه به همه بخش های بدن است. زمانی که کودک با کم خونی مواجه می شود، یکسری علائم در او پدیدار می شوند که باید جدی گرفته شوند. در این متن تصمیم داریم پیرامون این علائم سخن بگوییم. 

 

بررسی علائم فقر آهن در کودکان 

اغلب خانواده ها تمایل دارند، علایم فقر آهن در کودکان را بدانند تا زودتر از پیشرفت بیماری، به فکر مراجعه به پزشک و پیاده سازی راهکارهای درمانی باشند. کودکان مبتلا به فقرآهن اغلب اوقات بی رمق و خسته به نظر میرسند، آنها پوست و لب های رنگ پریده دارند. ضربان قلب این کودکان بیشتر از حد معمول است. کم خونی فقر آهن معمولا با آزمایش خون و طی معاینات معمول پزشکی، مشخص می شود. کم خونی های خفیف ناشی از فقر آهن معمولا با بکارگیری یک رژیم غذایی مملو از آهن و مکمل های آهن به راحتی درمان می شوند. نوع شدید کم خونی احتمالا نیاز به تزریق وریدی سرم های آهن یا حتی گاهی تزریق خون دارد.

در صورتی که شما نیز علائم فقر آهن را در فرزندتان مشاهده نموده‌اید، با بهترین پزشک اطفال سرکار خانم دکتر نغمه وثوقی ارتباط برقرار کنید و نوبت خود را ثبت نماید. قطعا دکتر وثوقی بهترین درمان را برای فرزند دلبند شما پیشنهاد می دهد. 

 

نشانه های کم خونی فقر آهن چیست؟

بیماری کم خونی فقر آهن دارای یکسری نشانه است که برخی از آنها را می توان در کودک مشاهده کرد. 

•    رنگ پریدگی یا تغییرات رنگ در پوست، لب، دست ها و درون پلک

•    تحریک پذیری

•    کمبود انرژی و به راحتی خسته شدن

•    بیشتر شدن ضربان قلب

•    دردناک یا متورم شدن زبان

•    تمایل به خوردن مواد عجیب و غریب مثل خاک یا یخ

•    طحال بزرگ شده

 

کودکان به چه مقدار آهن نیاز دارند؟

پس از آشنایی با علایم فقر آهن در کودکان، بهتر است مقدار آهن کافی برای بدن کودکان را بررسی کنیم. نوزادهای تازه متولد شده به صورت طبیعی دارای ذخیره آهن طبیعی هستند؛ اما برای تسریع رشد، نیاز به مقدار ثابتی آهن دارند. آنها این آهن را از غذاها یا مکمل های آهن تامین می کنند. در اینجا راهنمای نیاز به آهن در سنین مختلف آورده شده است. 

 

رده سنی

مقدار نیاز آهن برای بدن در طول روز

7 تا 12 ماهگی

11Milligram

13 سال

7Milligram

4 تا 8 سال

10Milligram

9 تا 13 سال

8Milligram

دختران 14 تا 18 سال

15Milligram

پسران 14 تا 18 سال

11Milligram

 

 

رنگ پریدگی صورت از علایم فقر آهن در کودکان

 

چه کودکانی در معرض خطر کمبود آهن هستند؟

در قسمت بالا در مورد علایم فقر آهن در کودکان و میزان ذخیره آن سخن گفتیم. در این قسمت تصمیم داریم کودکانی که بیشتر در معرض خطر کمبود آهن هستند را بررسی کنیم. 

•    قرار داشتن در رنج سنی 1 تا 5 سال و مصرف بیشتر از 710 میلی لیتر از شیرهای گاو، بز یا سویا

•    شرایط بهداشتی خاص مثل عفونت های مزمن 

•    قرار گرفتن در معرض سرب 

•    مصرف نکردن غذاهای غنی از آهن

•    چاقی یا اضافه وزن

کمبود آهن جزء بیماری های قابل پیشگیری است. برای اینکه رشد و نمو کودکتان را در مسیر صحیح نگه دارید، غذاهای مملو از آهن را در وعده ها و میان وعده های کودک قرار دهید. در صورتی که شما نیز در پی یافتن بهترین راهکارهای درمانی هستید، بهتر است با بهترین پزشک اطفال در بوکان، خانم دکتر وثوقی تماس بگیرید و نوبت خود را ثبت نماید.  

 

کلام آخر

آگاهی از علایم فقر آهن در کودکان به خانواده ها کمک می کند تا در اسرع وقت برای درمان کودک خود اقدام کنند. از رایج ترین علائم این بیماری می توان به رنگ پریدگی، احساس بی رمقی، افزایش تعداد ضربان قلب، تمایل به مصرف خوراکی های عجیب و غیره اشاره کرد. مصرف روزانه آهن با در نظر گرفتن سن و جنسیت، قطعا متفاوت است. کودکانِ دارای مشکلاتی مانند، اضافه وزن، بیماری های عفونی مزمن، فاقد رژیم غذایی غنی از آهن و غیره بیشتر از سایرین به بیماری فقر آهن مبتلا می شوند.    

 

منابع

https://www.childrenshospital.org/conditions/iron-deficiency-anemia

https://www.nationwidechildrens.org/conditions/health-library/iron-deficiency-anemia-in-children

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/childrens-health/in-depth/iron-deficiency/art-20045634


دیدگاهتان را بنویسید


جستجو
دسته بندی ها