درمان فقر آهن در کودکان | دکتر نغمه وثوقی
Card image cap

درمان فقر آهن در کودکان

درمان فقر آهن در کودکان

درمان فقر آهن در کودکان به نشانه ها، سن و سلامت کلی بدن کودک ارتباط دارد. همچنین خفیف یا شدید بودن بیماری باعث می شود درمان، روند متفاوتی داشته باشد. فقر آهن جزء بیماری های کمبود تغذیه ای است که در جهان و به ویژه در کودکان به کرات مشاهده می شود. این بیماری در کشورهای در حال پیشرفت، شیوع بیشتری دارد.

 علت های رایج این بیماری شامل، دریافت کم آهن هنگام رشد سریع، وزن پایین در موقع تولد و مشکلات گوارشی به دلیل استفاده بیش از حد از شیر گاو است. در صورتی که، بدن کودک پاسخ ناکافی به غذاهای مملو از آهن یا مکمل ها نداد، باید از دست دادن خون پنهان بررسی شود. در این متن تصمیم داریم پیرامون درمان های ایده آل برای فقر آهن در کودکان سخن بگوییم. 

 

معرفی روش های درمان فقر آهن در کودکان

اصول اصلی در درمان فقر آهن در کودکان، شامل شناسایی دلایل فقر آهن، جایگزین مناسب برای آهن از دست رفته، بهبود تغذیه و آموزش های مناسب به خانواده و بیمار است. کم خونی فقر آهن در کودکان باعث افزایش عوارض کم خونی در دوران کودکی، اختلال در رشد شناختی و عملکرد ضعیف در مدرسه می شود. کودکان بین 5 تا 12 سال در مرحله حساسی از رشد عقلانی قرار دارند و بهینه سازی عملکرد شناختی آنها در این دوره می تواند، مزایای مادام العمر داشته باشد. 

 

قطره یا مکمل های آهن برای درمان فقر آهن در کودکان 

یکی از شیوه های درمان فقر آهن در کودکان، استفاده از قطره ها، مکمل ها یا قرص های آهن جهت افزایش سطح آهن خون است. مصرف برخی مکمل های آهن باعث تحریک سیستم گوارش می شود؛ لذا بکارگیری این محصولات باید با نظر پزشک و متناسب با شرایط کودک باشد. تحقیقات ثابت کرده که استفاده روزانه مکمل آهن در کودکان 5 تا 12 سال، خطر کمبود آهن و کم خونی را کاهش می دهد. در صورتی که کودک دلبند شما نیز با مشکل کم خونی روبرو شده، بهتر است نوبت خود را نزد پزشک حاذق سرکار خانم دکتر نغمه وثوقی به ثبت برسانید. 

 

تغییر رژیم غذایی فرزندتان

یکی دیگر از راهکارها برای درمان فقر آهن در کودکان، تغییر دادن دستور غذایی کودک و قرار دادن مواد غذایی حاوی آهن بالا در رژیم کودک است. در این بخش به مهمترین مواد غذایی سرشار از آهن برای کودکان اشاره می کنیم. 

•    مصرف گوشت گاو، مرغ و غذاهای دریایی

•    میوه های خشک

•    سبزی هایی با برگ های سبز پر رنگ

•    استفاده از غلات و نان صبحانه غنی شده با آهن 

•    مصرف نخود و لوبیا

 

برنامه غذایی برای تامین آهن بدن کودک

 

قطع مصرف دارویی که باعث کم خونی می شود.
درمان فقر آهن در کودکان گاهی با یک رژیم غذایی مناسب و کنار گذاشتن یک داروی ایجاد کننده کم خونی، بر طرف می شود. کم خونی همولیتیک ایمنی ناشی از دارو، یک اختلال خونی است که بکارگیری برخی داروها، سد دفاعی بدن را برای حمله به گلبول های قرمز تحریک می کند. به طور معمول گلبول های قرمز در حدود 120 روز در بدن باقی می مانند. در این افراد گلبول های قرمز خون معمولا زودتر از موعد مشخص، از بین می روند. از این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد. 
•    سفالوسپورین ها (یک دسته از آنتی بیوتیک ها)، شایع ترین علت
•    داپسون
•    لوودوپا
•    لووفلوکساسین
•    متیل دوپا
•    نیتروفورانتوئین
•    داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
•    پنی سیلین و مشتقات آن
•    فنازوپیریدین (پیریدیوم)
•    کینیدین


تزریق وریدی یا انتقال خون برای درمان فقر آهن در کودکان
درمان فقر آهن در کودکان در برخی مواقع شدید بوده و نیاز به اقدامات فوری دارد. در این مواقع به تشخیص پزشک ممکن است سرم ها، آمپول های آهن یا حتی انتقال خون تجویز شود. انتخاب شیوه درمانی برای کم خونی کودک با توجه به شرایط بیمار، رده سنی و وضعیت کودک انجام می شود. با تماس با بهترین پزشک اطفال در بوکان سرکار خانم وثوقی می توانید، درمانی برتر را برای کودکتان با توجه به شرایط داشته باشید. 

 

تزریق خون برای درمان فقر آهن در کودکان

 

کلام آخر

درمان فقر آهن در کودکان باید نزد پزشک کودکان و با توجه به سن، جنسیت، شرایط جسمی، ذخیره آهن و غیره انجام شود. درمان های متنوعی برای کم خونی کودکان وجود دارد که از آن می توان به مکمل ها، تغییر برنامه غذایی، قطع دارویی که دلیل کم خونی است، تزریق وریدی و انتقال خون اشاره کرد. اگر کودک شما هم با علائم کم خونی روبرو شده می توانید نوبت خود را نزد بهترین پزشک اطفال خانم وثوقی به ثبت برسانید. دکتر وثوقی با سالها تجربه در زمینه درمان بیماری های مختلف کودکان، بهترین درمان را برای رفع مشکل فقر آهن پیشنهاد می دهد.  

 

منابع

https://www.cedars-sinai.org/health-library/diseases-and-conditions---pediatrics/a/anemia-in-children.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4462328/

https://www.who.int/tools/elena/interventions/iron-children-5to12

https://kidshealth.org/en/parents/iron.html

https://medlineplus.gov/ency/article/000578.htm


دیدگاهتان را بنویسید


جستجو
دسته بندی ها